zondag 8 september 2013

Amy & Luca

Hallo Allemaal ! Dit is de blog van nestje van Amy en Luca. Ik (Lorenzo, zoon van Niek en Astrid en trotse eigenaren van het Markiesje Amy)ben van plan deze blog bij te houden. Op zondag 4 augustus 2013 is ons Markiesje Amy (Berber) gedekt door het Markiesje Luca (Bouke Xsake van Troppelhuijzen. Na een uur en een kwartier mislukte pogingen begon Amy plotseling heel hard te piepen, het was gebeurd. Ruim 20 minuten hebben de hondjes aan elkaar gezeten. We hadden besloten nog een tweede keer te dekken (zelfde reu natuurlijk) Op dinsdag 6 augustus vond de tweede dekking plaats eenmaal daar aangekomen begon Amy al binnen 5 minuten te piepen en het was weer gebeurd. De honden hebben net als de eerste keer ruim 20 minuten aan elkaar vast gezeten. Toen begon het lange wachten met de vraag: Krijgen wij puppy's ? Aan Amy hadden we niks bijzonders gemerkt tot twee weken geleden zondag. We hadden aan haar gemerkt dat ze slechter begon te eten maar toen at ze helemaal geen brokken meer. We waren er achter gekomen dat haar favoriete vlees nog wel smaakte dus met een aangepaste recept eet ze nu weer wel goed. Deze week (Maandag 2 september 2013) wilde we onze grote vraag beantwoord hebben: Krijgen we puppy's ? We hebben een echo laten maken in dierenkliniek Sleeuwijk en tot ons grote geluk is geconstateerd dat Amy 5 puppy's draagt. Er is ook een zesde vruchtzakje gevonden, maar jammer genoeg heeft hij/zij zichzelf niet genoeg kunnen ontwikkelen waardoor deze aan het resorberen is. Dat houdt in dat de natuur dit pupje afbreekt omdat het waarschijnlijk niet gezond is/was. Amy haar lichaam ruimt dat waarschijnlijk vanzelf op.
Hiernaast ons Markiesje Amy (Berber)
en hier het Markiesje Luca (Bouke Xsake van Troppelhuysen)
Hier staan beide hondjes aan elkaar vast vlak na de dekking.

4 opmerkingen:

  1. Leuk Lorenzo, je blog en leuk iets over het tot stand komen van het nestje van Amy.
    Ik ga het zeker volgen, heel veel succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je dit blog gestart bent Lorenzo. Op deze manier kunnen wij de ontwikkelingen van de dracht en straks de geboorte en groei van de pups van Amy en Luca volgen. Goed gedaan!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om dit te gaan volgen, toi toi toi voor jullie en mama Amy.
    Wat heeft Luca een lange tong trouwens

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel leuk dat je dit doet Lorenzo, het ziet er super mooi uit! Wij vonden het erg leuk om jullie vandaag te ontmoeten en gaan deze blog nauwlettend in de gaten houden! Heel veel succes, ook voor mijn lieve naamgenootje! Groetjes Jasper & Amy

    BeantwoordenVerwijderen